--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Στην γιορτή βιβλίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

By | Τρίτη, Ιουνίου 25, 2013 Leave a Comment

Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ είναι ένας θεσμός της πόλης μας που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού , και που δίνει την ευκαιρία στους δημότες να γνωρίσουν πληθώρα νέων αλλά και παλαιότερων βιβλίων.  
 Κάθε χρόνο αφιερώνεται σε κάποιον συγγραφέα- πέρσι
για παράδειγμα ήταν αφιερωμένη στον Νικηφόρο Βρεττάκο-  φέτος όμως καινοτομεί και αφιερώνεται εξολοκλήρου στους δικούς μας συγγραφείς.. Εκείνους που συναντούμε στις πλατείες μας , στις καφετέριες μας , που μένουν δίπλα μας , και που ίσως δεν γνωρίζουμε πως κουβαλούν το μικρόβιο της συγγραφής. Στους λογοτέχνες του Κορυδαλλού! ..."Καιρός ήταν" θα πείτε κάποιοι. Κάλιο αργά παρά ποτέ θα πω εγώ, και θα κάνω την ευχή , του χρόνου να είμαστε ακόμη περισσότεροι γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πως εκτός από τους έντεκα δημιουργούς που θα βρίσκονται αύριο βράδυ στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου , υπάρχουν κι άλλοι που είτε έχουν εκδώσει έργα τους αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούν να συμμετάσχουν, είτε δεν έχουν εκδώσει ακόμη κάποιο έργο τους , διαθέτουν ωστόσο στο συρτάρι τους μικρά αριστουργήματα. 
Τι θα γίνει όμως αύριο το βράδυ στην πλατεία Αγ. Γεωργίου; 
Το βήμα παραδίδεται στους έντεκα συγγραφείς και ποιητές  , για να απαντήσουν σε ερωτήσεις , να καταθέσουν την άποψη τους με θέμα , τι άλλο; ... Το ΒΙΒΛΙΟ! Σε μια συζήτηση-έκπληξη περί φιλαναγνωσίας,  θα έχουμε όλοι την τύχη να μιλήσουμε μεταξύ μας (και λέω ''θα έχουμε'' γιατί θα είμαι κι εγώ εκεί) , να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να έρθουμε πιο κοντά με όπλο την εμπειρία μας από την ανάγνωση των βιβλίων στη ζωή μας. Να είστε όλοι εκεί , την Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ! 
Σας περιμένουμε! 

Να σημειωθεί πως τα βιβλία μας βρίσκονται ήδη στα περίπτερα των βιβλιοπωλείων που συμμετέχουν στη Γιορτή βιβλίου.. 




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ 

Ευθυμία Αθανασιάδου – Μαράκη 
Γεννήθηκε το 1959 στην πόλη των Σερρών. Ένα χρόνο μετά τη γέννησή της και μέχρι την ηλικία των έξη μετανάστευσε με την οικογένειά της στην Γερμανία. Μετά την επιστροφή της στην γενέτειρά της αποφοιτά από το Οικονομικό Λύκειο και περνάει στις εξετάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας το 1979 και από τότε εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα. Υπηρετεί 29 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύεται με το βαθμό του Σμηναγού. Το 2008 εκδίδει και το πρώτο της μυθιστόρημα «Για όσα δεν μιλήσαμε ποτέ» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βεργίνα και επανεκδίδεται το 2010 που κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της «Παράθυρο στο χρόνο» επίσης από τις Εκδόσεις Βεργίνα που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία των προγόνων της και τον ξεριζωμό τους από τη Μικρά Ασία. Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και το τρίτο μυθιστόρημα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. 
Βάσια Ακαρέπη 
Γεννήθηκε το 1974 και ζει στον Κορυδαλλό. Η αγάπη της για τη συγγραφή εκδηλώθηκε από τα παιδικά της κιόλας χρόνια, με δημοσιεύσεις ποιημάτων και πεζών σε μαθητικά έντυπα. Φοίτησε στο τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα επαγγελματικού μακιγιάζ και ειδικών εφέ θεάτρου-τηλεόρασης σε ιδιωτική σχολή, όπου διακρίθηκε με το 1o βραβείο το 1996. Εδώ και είκοσι χρόνια είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Σπουδαστήρι Θεάτρου Κορυδαλλού» και συμμετέχει ενεργά σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σημαντικότερους σταθμούς το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γ. Σεβαστίκογλου (1996), καθώς και του Ν. Σκαλκώτα (1998). Εργάστηκε πολλά χρόνια στο χώρο της κοσμετολογίας, και τώρα ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή και την αρθρογραφία. Το 2011 δημιούργησε το ιστολόγιο http://lovekorydallos.blogspot.gr/ με θέματα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα της πόλης και το 2012 ξεκίνησε να γράφει στο προσωπικό της ιστολόγιο, http://vasiaakarepi.blogspot.gr/, απ’ όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί της. Είναι μητέρα ενός αγοριού, κι εκτός από τη λογοτεχνία, αγαπάει τη ζωγραφική και το χορό. Το «Μια νύχτα που κράτησε χρόνια» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο εκδόθηκε από τις Εκδόσεις «Μίνωας» το 2013.
Δημήτρης Γεωργάς
Γεννήθηκε το 1953. Μεγάλωσε στις γειτονιές της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού. Ζει στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από Δημόσια Ακαδημία Εμπορικού ναυτικού. Έγινε ένας από τους νεώτερους, πρώτους μηχανικούς, σε ηλικία 26 χρονών. Εργάσθηκε μέχρι το 1995 σε όλους τους τύπους των Εμπορικών πλοίων. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε ως αρχιμηχανικός, σε ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Το 2003 συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Κόκλα και έχει δυο παιδιά, τον Σέργιο και την Νεφέλη. Το 2004 ξεκίνησε να γράφει και έχει ολοκληρώσει μία τετραλογία με γενικό τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί». Το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του με τίτλο « Της σποράς της μαύρης όργωμα» κυκλοφορεί, από το τέλος του 2008. Το 2ο με τίτλο «Δάκρυα διαμάντια», (2ο της τετραλογίας) κυκλοφορεί από το 2011. Και τα δυο βιβλία, εκδόθηκαν από τις εκδόσεις ΑλΔε. Λίαν προσεχώς θα κυκλοφορήσει το 3ο βιβλίο ( 3ο της τετραλογίας) με τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί» από τις εκδόσεις Αστάρτη. 
Μαριέλεν Θεοχάρη
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου πήρε πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Έχει ειδικευτεί, κάνοντας μεταπτυχιακό στην αγγλική γλώσσα και μετάφραση, στον αεροπορικό τομέα. Η Κωνσταντίνα ανακαλύπτει τα μαγικά μπουκάλια ισορροπίας είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. (εκδόσεις NovelBooks, έτος έκδοσης 2011).
Γιώργος Καββαδίας 
Γεννήθηκε και ζει στον Κορυδαλλό. Σπούδασε Πληροφορική στο Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, επάγγελμα που ακολουθεί μέχρι και σήμερα ως προγραμματιστής. Την κλίση του στην συγγραφή, ανακάλυψε στα 16 του, όταν κατάλαβε πως αυτό που είχε ξεκινήσει σαν παιχνίδι στο Γυμνάσιο συνέχιζε να βγαίνει από μέσα του σε διάφορες φάσεις της ζωής του. Γράφει στίχους, ποιήματα, πεζά και άρθρα, και κατά καιρούς κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά, ιστοσελίδες και forums. Από τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ηλεκτρονικό περιοδικό SouthernRock.gr του Σάββα Συνοδινού. Από το 2008, ασχολείται και με το ραδιόφωνο. Ξεκίνησε από έναν ερασιτεχνικό διαδικτυακό σταθμό που φιλοξενούσε στο σπίτι του σαν φοιτητής, και συνέχισε σε μεγάλους, κυρίως διαδικτυακούς, σταθμούς (Atlantis FM, DriverFM, RadioMora, XorisOria, RockJukeBox). Έχει εκδώσει τις συλλογές: «Περπάτησα στο δρόμο που σκέπασε η στάχτη», 2007, Αυτοέκδοση – «Από τις Ερινύες στις Κήρες», 2009, Αυτοέκδοση και «Ό,τι μας στοιχειώνει», 2012, Αυτοέκδοση. 
Ευάγγελος Λέλης 
Γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Paris XIII. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Το «Χωρίς Ήλιο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Με επιρροές από τη λογοτεχνία του φανταστικού αλλά και από τη σύγχρονη πραγματικότητα, το μυθιστόρημά του αποτελεί μία σύνθετη προβολή του παρόντος στο μέλλον.
Στέλιος Μπογιατζιδάκης 
Είναι 27 ετών και ζει στον Κορυδαλλό όλη του τη ζωή. Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Είμαι Κορυδαλλιώτης και κατ’επέκταση Πειραιώτης ψυχή τε και σώματι. Φοίτησα στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», κατόπιν στο τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών όπου και πήρα το πτυχίο μου ως καθηγητής γαλλικών, επάγγελμα (ή καλύτερα «επαγγελία», γιατί η γλώσσα δεν περιορίζεται στα ωφελιμιστικά πλαίσια του χρήματος) που εξασκώ από τα 20 μου χρόνια μέχρι σήμερα. Έκανα δύο Μεταπτυχιακά διπλώματα στο τομέα της Επαγγελματικής Μετάφρασης στο Πανεπιστήμιο «Paul-Valéry 3» του Montpellier της Γαλλίας. Εργάζομαι ως καθηγητής, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, ενώ εξέδωσα δύο ποιητικές συλλογές, η πρώτη με τίτλο «Δημόδοκος» το 2009 και η δεύτερη με τίτλο «Ταξιδεύοντας στα ανοιχτά», το 2013 από τις εκδόσεις «Άπαρσις».''
Πένυ Παπαδάκη 
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Στον Κορυδαλλό έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της κι εκεί παντρεύτηκε και απόκτησε δύο παιδιά. Τα τελευταία χρόνια είναι κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας. Έχει σπουδάσει οικονομικά και ασχολήθηκε με το αντικείμενο των σπουδών της για μεγάλο διάστημα, για να στραφεί στο τέλος της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας σε ένα άλλον αλλά εξ ίσου ενδιαφέρον τομέα, το marketing. Με την συγγραφή βιβλίων, ασχολείται από το 2004 μέχρι και σήμερα και έχουν εκδοθεί 5 έργα της, και τον Μάρτιο του 2014 αναμένεται το έκτο της. Από το 2008, είναι μόνιμο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έργα της, κατά σειρά εκδόσεως, είναι. 1) ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ από Εμπειρία Εκδοτική, το 2004. 2)ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕΝΑΔΑ από Εμπειρία Εκδοτική το 2006 3)ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ από Εμπειρία Εκδοτική το 2008 4) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΩΗΣ εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ το 2010 5) ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ το 2011 και σε επανέκδοση το 2012, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και μετά από απαίτηση του αναγνωστικού κοινού, το ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ.
Αντώνης Παπαδόπουλος 
Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε φωτογραφία και σκηνοθεσία στη Ρώμη, όπου το 1984 ανέβασε και το πρώτο του έργο «Σαν μέσα από ένα παράθυρο».. Το 1990 δημιούργησε το θίασο Ιωνικό Θέατρο που εδρεύει στον Κορυδαλλό κι είναι ο παλαιότερος θεατρικός Φορέας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Είναι επίσης Πρόεδρος της UNESCO Ιστορίας Τέχνης και Θεάτρου και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Μαγνησίας καθώς και ιδρυτικός Μέλος της Ιωνικής Λέσχης Ανάγνωσης που εδρεύει στον Κορυδαλλό. Με το Ιωνικό Θέατρο έχει ανεβάσει πλήθος θεατρικών έργων και λογοτεχνικών βραδιών κι έχει δημιουργήσει πέντε ντοκιμαντέρ. Εργάζεται ως σκηνοθέτης στη Θεατρική Ομάδα ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού και στη Θεατρική Ομάδα Έφεσος με την οποία το 2012 δημιούργησε την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στην Ελλάδα που είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από μέλη Μικρασιατικού Συλλόγου. Το «Μας χωρίζει μια θάλασσα». Με τη συγγραφική τέχνη ασχολείται από μικρός και στα 16 του εξέδωσε τη πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Χρυσαναλαμπές». Ακολούθησε το 1985 η ποιητική συλλογή «Παρανόηση» και το 2002 η «Μικρασιατική τριλογία», που περιέχει τρία θεατρικά του έργα για τη Μικρασία. Ακολούθησαν οι εκδόσεις των θεατρικών του έργων : 2003 «Σαν μέσα από ένα παράθυρο», 2005 «Η ησυχία κατοικεί στο σπίτι της Αλίκης» και «9 μονόπρακτα+1». Το 2006 αποσπά το βραβείο των εκδόσεων Modern Times με τα διηγήματά του «Το Κακό και άλλες ιστορίες της νύχτας». Το 2008 εκδίδεται το θεατρικό του έργο «Η Νύφη- Μαρίτσα η πρόσφυγγα» και ακολουθεί το «Μας χωρίζει μια θάλασσα» τα 2009. Η τελευταία του συγγραφική δουλειά είναι το ιστορικό μυθιστόρημα «Το δίχτυ στο ποτάμι» το οποίο βασίζεται σε διηγήσεις κατοίκων της Ερυθραίας Μικράς Ασίας και αφορά μια παράξενη ιστορία που διαδραματίστηκε στην Ιωνία και στη Χίο στα τέλη του 1800.
Θανάσης Σάλτας
Γεννήθηκε στον Πειραιά 4 Ιουλίου 1976. Πραγματοποίησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και μεταπτυχιακές σπουδές στο Nottingham Trent University στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τομέα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. 
Ασχολείται με την λογοτεχνία από το 1996 όπου πραγματοποίησε τις πρώτες του δημοσιεύσεις. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου, συγγραφής κειμένων και σεναρίων. Έχει γράψει θεατρικά κείμενα, διηγήματα, ποιητικές συλλογές, στίχους για τραγούδια και επιστημονικά, καλλιτεχνικά και δημοσιογραφικά άρθρα. 
Έχει κερδίσει σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε όλα τα είδη λόγου. Ενδεικτικά αναφέρουμε: - Α΄ Βραβείο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου ,Θεατρικού Έργου για έργο του «Δίστομο Τότε, Δίστομο Τώρα..», από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων, στο σπίτι της Κύπρου (Κυπριακή Πρεσβεία) (2013) -Α΄ Έπαινο Διηγήματος σε Διεθνή Διαγωνισμό από τον Ομάδα Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγκάρδης (2013) - Α΄ Βραβείο Διηγήματος στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Λογοτεχνικής Συγγραφικής Ομάδας ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ-ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ-ΙΑΜΒΟΣ ΑRT για το Διήγημα «Ο Ταχυδρόμος της Κερύνειας» (2013) - A΄ Βραβείο Διηγήματος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ για το διήγημα «Ικαρία» (1998). - Α΄ Βραβείο Στίχου σε Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιών που διενεργήθηκε στον Βόλο με καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ευρώπη και Αυστραλία για το τραγούδι «Φονικό» (2008). -Β΄ Βραβείο Διηγήματος και Τιμητική Διάκριση Ποίησης για τα έργα του «Καφενείον ο Νόστος» και «Ιούλης 74» από τη Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού , Λεμεσός (2013).
Είναι ενεργό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού του Σινέ-Παράδεισος όπου πραγματοποιεί εισηγήσεις-αναλύσεις κινηματογραφικών ταινιών και αρθρογραφεί στο κινηματογραφικό περιοδικό «Μοντάζ».
Από το 2004 είναι Μέλος της ΑΕΠΠΙ και από το 2013 Μέλος του ΟΣΔΕΛ, ενώ από το 2008 είναι καταχωρημένος στην παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια προσωπικοτήτων Who is Who. Το 2011 συνεργάστηκε με ομάδα Εκπαιδευτικών Εικαστικών (απόφοιτων της σχολής Καλών Τεχνών) όπου έγραψε στίχους πάνω στα εικαστικά έργα τους τα οποία εκτέθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και από τη συνεργασία αυτή προέκυψε η τελευταία του ποιητική συλλογή με τίτλο «Φωνές στον Ελικώνα», (Εκδόσεις Cambia, 2013), μια ποιητική συλλογή μελοποιημένη από τη συνθέτρια Χρυσάνθη Οικονομάκη. Τέλος το 2013 κυκλοφόρησε το παραμύθι με τίτλο «Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης», (Εκδόσεις Cambia, 2013), επίσης μελοποιημένο από τη συνθέτρια Χρυσάνθη Οικονομάκη. Ενώ συμμετέχει στα συλλογικά έργα: α. «11 Συγγραφείς, Σύγχρονα Διηγήματα» (Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης 2013) και β. «26 Ποιητές, Ποιητική Ανθολογία τόμος ΙΙΙ» (Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης 2013).
Μπάμπης Σαραντίδης 
Ζει μόνιμα στον Κορυδαλλό. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά. Είναι φιλόλογος, απόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Master in Εducation Science. Από τα πρώτα νεανικά του χρόνια συμμετείχε στο αριστερό κίνημα. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει κάνει την επιμέλεια στη σειρά παρουσίασης Ελλήνων Φιλοσόφων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, ειδικότερα στα επεισόδια «Δημόκριτος» και «Επίκουρος». Η συλλογή «Ex Nihilo» είναι η πρώτη του ποιητική απόπειρα. Εκδόθηκε το 2011 από τον εκδοτικό οίκο Publibook σε συνεργασία με τον οίκο «Ελευθερουδάκης».
(Πηγή www.korydallos.gr )


Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε από κοντά!!! 
ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 μμ..

Και μην ξεχνάτε..
Σε όλες τις εκδηλώσεις της Γιορτής Βιβλίου συγκεντρώνονται Τρόφιμα, Φάρμακα & Είδη Πρώτης Ανάγκης για την ενίσχυση του Προγράμματος «Στηρί-ΖΩ», μια προσπάθεια του Δήμου Κορυδαλλού για την στήριξη των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: