--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

24η Γιορτή βιβλίου

By | Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Leave a Comment
Καλημέρα ...

Τί σας έχω; Τί σας έχω; ...


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το βιβλίο γιορτάζει στον Κορυδαλλό με πλήθος εκδηλώσεων, πολλούς καταξιωμένους συγγραφείς, προβολές ταινιών και θεατρικές παραστάσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την φιλαναγνωσία.
Εξάλλου, η Γιορτή βιβλίου στον Κορυδαλλό είναι ένας θεσμός που φέρει μνήμες από εποχές προ κρίσης, που μπορεί να χάθηκαν ανεπιστρεπτί, άφησαν όμως παρακαταθήκη στον καθέναν από εμάς την αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση. Για τον λόγο αυτό, περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία αυτή την γιορτή που θα την πω "Κορυδ-αλλιώτικη" καθώς δεν είναι μια συνηθισμένη έκθεση βιβλίου μα κάτι παραπάνω.

Από σήμερα το βράδυ λοιπόν στις 8.00μμ και κάθε βράδυ η Πλατεία Μέμου θα φοράει τα καλά της και θα μας περιμένει να χαθούμε στις σελίδες των νέων βιβλίων, να παρακολουθήσουμε βιβλιοπαρουσιάσεις και να συνομιλήσουμε με συγγραφείς (ναι, ναι θα είμαι κι εγώ εκεί) , να ακούσουμε μουσική και να παρακολουθήσουμε παιδικές παραστάσεις

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις της 24ης Γιορτής Βιβλίου:

Παρασκευή 27 Μαΐου, ώρα 20.00, με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Ταξίδι του μέλιτος». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Συζητούν: Γιώργος Μακρυνός, πρόεδρος ΟΑΠ, Ελένη Γιακουμάκη, εκπρόσωπος Ένωσης Κρητών Κορυδαλλού – Νικαίας, Αγ, Ι. Ρέντη. Συντονίζει ο Νίκος Μπαρδούνιας, Δημοσιογράφος - Προϊστάμενος Ενημέρωσης & Ειδήσεων του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM». Συμμετέχουν: Η Ομάδα Ριζίτικου του Ευτύχη Μουζουράκη και η Χορευτική Ομάδα της Ένωσης Κρητών



Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 20.30 Ο Σινέ Παράδεισος πάει πλατεία... με κινηματογραφικές προβολές. Επίσης, το Σάββατο 28 Μαΐου στο χώρο της έκθεσης θα βρίσκεται και η Μαρία Θεοδοσάκη, συγγραφέας του μυθιστορήματος " Το Κόκκινο κοχύλι"








Δευτέρα 30 Μαΐου, ώρα 19.30 Θέατρο Σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου -Εργαστήριο κατασκευής φιγούρας θεάτρου Σκιών. Ώρα 20.30: Παράσταση «Ο Καραγκιόζης γραμματικός». Επίσης, στο χώρο της έκθεσης θα παραβρίσκεται η συγγραφέας Τζίνα Κατσάτου και θα υπογράφει τα βιβλία της..



Τρίτη 31 Μαΐου, ώρα 19.30 «Τα τρία γουρουνάκια και ….ο κακός ο λύκος;» από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και την εταιρεία «Μέθεξις».

Τετάρτη 1η Ιουνίου, ώρα 20.00 Αφιέρωμα στην συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελένη Δικαίου. Στη συζήτηση με την συγγραφέα συμμετέχουν: Γιώργος Μακρυνός πρόεδρος του ΟΑΠ, Δήμητρα Κοτσιανούλη, Διευθύντρια 9ου Δημοτικού και μαθητές του Σχολείου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.


Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 20.00 Μουσική διαδραστική παρουσίαση των παιδικών βιβλίων του συγγραφέα Θανάση Γκιόκα, «Λίγη ησυχία παρακαλώ» & «Ουπς! Νομίζω χαθήκαμε!» -εκδόσεις mamaya.





Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 19.30 Δράσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Γνωριμία με τη συγγραφέα Βάσια Ακαρέπη και το παιδικό βιβλίο "Πάνθηρας Μαυρόγατος 2"






Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 20.00 Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη “Γράμματα στον αδερφό μου”- εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη και η εικονογράφος Ράνια Βαρβάκη μάς μιλούν για τα γράμματα που μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο γύρω μας.

Κυριακή 5 Ιουνίου, ώρα 20.00 Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ. Η διαδραστική Μουσικοθεατρική Παράσταση ''Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο'' του Χρήστου Μπουλώτη, με την Αριστέα Κοντραφούρη να ζωντανεύει τις κούκλες και τα σκηνικά της, μαζί με τους μικρούς φίλους της.



Στη Γιορτή Βιβλίου συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία:
ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Ταξιαρχών 67, τηλ. 2104965751-2104968964
ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΓΩΝΙΑ» Ταξιαρχών 152, τηλ. 2105612516
ΚΥΒΟΣ Αγ. Γεωργίου 37, τηλ. 2104958507
MATURA, Δ. Διαμαντίδη 12, τηλ. 2104974198
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Αθηνάς 53 τηλ.2104960077
«ΧΑΡΤΟΚΟΣΜΟΣ», ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΙΟΥ, Αγ. Γεωργίου 68 τηλ.210569842.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: