--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Καλοκαίρι στην πλατεία

By | Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014 Leave a Comment
Καλό μήνα φίλοι μου,




Μπήκε και ο Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους, και υπόσχεται χαλάρωση και επαναφόρτιση των μπαταριών μας.
Τί γίνεται όμως με εκείνους που είτε έκαναν τις διακοπές τους νωρίτερα, είτε δεν πρόκειται να κάνουν διακοπές ούτε τον και Αύγουστο;
Πως θα περάσει ένας ολόκληρος μήνας σε μια μισοάδεια πόλη;

Αν μιλάμε για τον Κορυδαλλό, οι λύσεις είναι πολλές και οι προτάσεις αρκετά δροσερές...

* Το ''Μπαχάλικο" , το γνωστό πια Μπακαλικοκαφενείο της παρέας θα παραμείνει ανοικτό όλον τον Αύγουστο και θα μας κρατήσει συντροφιά τις ζεστές νύχτες, με τσίπουρο, ρακί και εκλεκτούς μικρομεζέδες από όλη την Ελλάδα...! Αν αυτό δεν θυμίζει ταξιδάκι στις εξοχές τότε τί θυμίζει; Μια εξοχή μόλις λίγα μέτρα μακριά, στην οδό Πλαταιών 28


* Το ''Butlers cup'', στην πλατεία Ελευθερίας, που θα μας ανεβάζει με μουσική, νιάτα και υπέροχα κοκτέιλ, που θα μας θυμίζουν το νησί που δεν πήγαμε φέτος, αλλά....  its ok τελικά!


* Το "Beeronos str." στην οδό Βύρωνος 13 που έχει βγάλει ήδη τα τραπεζάκια και τα βαρελάκια (τραπεζάκια είναι κι αυτά) έξω και θα μας χαρίσει ώρες ατέλειωτης μπυροποσίας αφού δεν θα ξέρουμε πια μπύρα να πρωτοδιαλέξουμε από την τεράστια ποικιλία της κάβας του. Το καλοκαίρι εξάλλου την θέλει την μπυρίτσα του..


* To ''Kουνούπι'' στον πεζόδρομο της πλατείας Ελευθερίας (το στενό της Alfa bank), όπου και θα φάμε και θα πιούμε, και θα αισθανθούμε νέοι, και θα έχουμε την ψευδαίσθηση πως βρισκόμαστε σε νησιώτικο μεζεδοπωλείο, και ΔΕΝ θα ξεπαραδιαστούμε, αφού εκεί το ''έντιμο" φαγητό δεν κοστίζει.



Αν πάλι, θέλετε να δείτε κι εσείς την αναβαθμισμένη πλατεία Μέμου, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πήγαμε χθες το βράδυ και εντυπωσιαστήκαμε... Όχι, τόσο από την εμφάνισή της, παρόλο που είναι αρκετά όμορφη όσο από την αισθητή διαφορά στην θερμοκρασία, μόλις πατήσαμε το πόδι μας εκεί. ... Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα ότι θα έχει τέσσερις με πέντε βαθμούς κάτω από τον υπόλοιπο Κορυδαλλό, και για να είμαι ειλικρινής ήμουν και λίγο σκεπτική όταν άκουσα την λέξη "βιοκλιματική" ! Είπα μέσα μου .."για φαντάσου!" με μια μικρή δόση δυσπιστίας. Η ουσία όμως είναι ότι το αισθάνθηκα μόλις πήγα. Η αίσθηση δροσιάς είναι έντονη και την νιώσαμε και οι τρεις της παρέας.

   Ο μικρότερος δε της παρέας μας, ο γιος μου, ενθουσιάστηκε με τις δυο παιδικές χαρές. Η μια είναι από την κάτω πλευρά της πλατείας και είναι για μεγαλύτερα παιδιά, και η άλλη στην πάνω πλευρά της πλατείας που είναι για τους μικρούς μπόμπιρες. Οι παιδικές χαρές επίσης, είναι περιφραγμένες και διαθέτουν πολλά παγκάκια για τους γονείς, καθώς και βρύσες για να πίνουν τα παιδιά νεράκι. Το μόνο που δεν βρήκαμε πρακτικό σε σχέση με την παλιά παιδική χαρά είναι ότι δεν μπορείς να καθίσεις σε κοντινή καφετέρια και να πίνεις τον καφέ σου παρακολουθώντας το παιδί σου, επειδή πρώτον η περίφραξη είναι ιδιαίτερα ψηλή, και δεύτερον τα τραπέζια των καφετεριών έχουν μεταφερθεί απέναντι  οπότε είσαι απομακρυσμένος. Επί της ουσίας όμως αυτό είναι και το σωστότερο, γιατί τα παιδιά πρέπει να επιβλέπονται από τους γονείς τους στον χώρο παιχνιδιού, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Από την άλλη, πολύ γρήγορα το συνηθίσαμε με την φίλη μου, και με δυο μπυρίτσες από το περίπτερο... το παγκάκι της παιδικής χαράς ήταν τέλειο!Ένα άλλο θετικό είναι ότι στις δώδεκα ακριβώς κλείνει, κι έτσι είναι πιο εύκολο να ξεκολλήσεις το βλαστάρι σου και να το πας στο σπίτι για ύπνο, χώρια που προστατεύεται η παιδική χαρά από βανδαλισμούς... (καλά, λέμε τώρα, αν κάποιος είναι κακόβουλος θα μπει πηδώντας το μαντράκι και θα την κάνει την ζημιά)..
 Κατά τα άλλα η πλατεία Μέμου είναι όμορφη, μοντέρνα, δροσερή και αρχίζει πάλι να μαζεύει κόσμο.

Κι αν δεν θέλετε να κάνετε τίποτα από όλα αυτά, αλλά θέλετε να φέρετε το καλοκαίρι στο σπίτι σας, σας έχω κι άλλη ιδέα..

Ανεμιστήρες, aircontition  και καλή παρέα αφού πρώτα εφοδιαστείτε από το Coffeeway (Ταξιαρχών 55)  τον απολαυστικό καφέ φίλτρου με άρωμα καρύδα που τον φτιάχνεις και ύστερα τον παγώνεις με πολλά παγάκια... Ταξίδι στην Τζαμάικα αποδεδειγμένο!


Ε, κι επειδή το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους απαγορεύεται λόγω του aircontition , πάρτε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο από το Excel- cigarettes (στην Παύλου Μελά, ξέρετε)  με υγρό άτμισης που να θυμίζει καλοκαίρι.... Κεράσι, βανίλια, φουντούκι, μάνγκο, μπανάνα .... ή (το καινούριο αγαπημένο μου) καρύδα... Που πάει και με τον καφέ που σας έλεγα...



Στα ηχεία κουβανέζικη μουσική,αργεντίνικα τάνγκο, ή lounge καλοκαιρινά κομμάτια και πολλά πολλά βιβλία ! Ένδυμα οπωσδήποτε ανάλαφρο... Μαγιό και παρεό επιτρέπονται!

Η τελειότητα των διακοπών ξεκινάει από τον τρόπο που σκεφτόμαστε... 

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

πηγή φωτογραφιών: facebook.





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: