--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Ποιος θα βγει δήμαρχος την Κυριακή;

By | Παρασκευή, Μαΐου 23, 2014



Καλημέρα σε ένα Κορυδαλλό... διαδικτυακή εμπόλεμη ζώνη!

Σύντομα τελειώνει το θρίλερ των εκλογών στην πόλη μας και θα έχουμε επιτέλους καινούριο Δήμαρχο.
Καινούριο;;
Δεν είμαι και τόσο σίγουρη πως θα είναι "καινούριος" αφού όλα δείχνουν, πως ο δήμαρχος που ήδη έχουμε, θα επικρατήσει στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας..
Τώρα θα μου πείτε...."Που το στηρίζεις αυτό;"  Θα σας εξηγήσω...

Πρώτον... Ο μέσος Κορυδαλλιώτης από πενήντα έως εβδομήντα ετών δεν έχει facebook και blogs και αν έχει (facebook)  δεν ασχολείται τόσο πολύ ώστε να μαθαίνει τα τεκταινόμενα στην πόλη μας... Επομένως, έχει πλήρη άγνοια από όσα λέγονται διαδικτυακά εναντίον του τωρινού δημάρχου.ό Συνεπώς, ψηφίζει με βάση αυτά που αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του... Δηλαδή, καινούρια πεζοδρόμια, εκδηλώσεις, μετρό, καινούριο δημαρχείο, κοινωνικές υπηρεσίες, ανάπλαση της Δημητρακοπούλου και γενικώς όλα όσα βλέπει γύρω του.. Το διαπιστώνω αυτό μιλώντας καθημερινά με ανθρώπους γύρω μου που - ω ναι!- ΔΕΝ παρακολουθούν ίντερνετ αλλά σήριαλ στην τηλεόραση... Τί να κάνουμε υπάρχει και αυτή η μερίδα ανθρώπων, που ψηφίζει με τις αισθήσεις της , καλώς ή κακώς..

Δεύτερον ... Οι ηλικίες είκοσι έως πενήντα ετών έχουν άλλα πράγματα να σκεφτούν ... σπουδές, παιδιά, νοικοκυριό, δάνεια ... Και δεν λέω πως δεν έχουν κοινωνικά δίκτυα, έχουν.. Όμως και πάλι τις περισσότερες φορές δεν ψάχνονται τόσο πολύ όσο εγώ κι εσύ που με διαβάζεις αυτή την στιγμή.. Οπότε, όταν έρχεται η ώρα της κάλπης ψηφίζουν είτε "κομματικά" , είτε βάσει γνωστού τους δημοτικού συμβούλου ή και πάλι με τις αισθήσεις τους.. Αυτά που βλέπουν γύρω τους.. Και θα πρέπει να παραδεχτούμε όλοι, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, πως είναι πολλά αυτά που βλέπουν γύρω. Έχουν γίνει αλλαγές στην πόλη μας και αυτές τις αλλαγές τις βλέπουν οι πολίτες.. Και τις χαίρονται! Τώρα, το αν υπάρχουν "χρέη" όπως λέγεται ή "εσωτερικές διαμάχες", αυτά δεν τα βλέπουν... Περπατούν σε ένα όμορφο πεζοδρόμιο, και λένε "Τι ωραία που έγινε η πόλη μας!" ...  Τους ακούω να το λένε. Κι εσείς τους ακούτε.

Κι ερχόμαστε στην τρίτη μερίδα ψηφοφόρων...
Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών που ψάχνονται... Δηλαδή διαβάζουν blogs (που ως γνωστόν ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις) , παρακολουθούν facebook και όλα τα δημοσιεύματα προκειμένου να σχηματίσουν μια άποψη. Όμως ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες... Εκείνοι που πιστεύουν εύκολα ό, τι λέγεται και γράφεται, κι εκείνοι που είναι λιγάκι δύσπιστοι στα πολλά και φωναχτά λόγια.. Εκείνοι δηλαδή που όταν βλέπουν λάσπη ...πάνε αντίθετα λόγω διαίσθησης ή λόγω αντίδρασης ...όπως και να το δούμε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Κι επειδή το υποστηρικτικό teem του κυρίου Μελά χρησιμοποίησε πολύ την τεχνολογία, με κάθε τρόπο, κυρίως για να κατηγορεί τον κύριο Κασιμάτη συνεχώς και καταιγιστικά, παρά για να ενημερώνει για το μελλοντικό έργο του -συμπαθέστατου κατά τα άλλα- κυρίου Μελά, καταλαβαίνετε πως αυτή η ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων θα στραφεί προς την άλλη κατεύθυνση. Θα στηριχθεί κι αυτή η μερίδα στις αισθήσεις της , με άλλα λόγια.

Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που θα ψηφίσουν λευκό για λόγους ιδεολογίας. Και πάλι όμως δεν νομίζω πως το αποτέλεσμα αλλάζει..

Εν κατακλείδι, με βάση τα δεδομένα που συλλέγω τον τελευταίο καιρό από το ίντερνετ αλλά και από την ζωή μου έξω από αυτό,  τις παρέες μου , τους γείτονές μου, γενικότερα όλους όσους συναναστρέφομαι και συζητώ μαζί τους (και είναι πολλοί)... προβλέπω πως την Κυριακή...
 πάλι ο Κασιμάτης θα βγει Δήμαρχος...
..... Ποσοστό δεν μπορώ να προβλέψω ...μην τα θέλετε και όλα πια!


ΥΓ. Η ανάρτηση αυτή αποτελεί την προσωπική μου εκτίμηση ως αγαποκορυδαλλιώτισας κρίνοντας αντικειμενικά τα όσα βλέπω και ακούω.

Ακολουθώντας τους δυο συνδέσμους θα μεταβείτε στα προγράμματα των δύο υποψηφίων για την πόλη μας..  Για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το έργο τους.



http://www.politesgiatonkorydallo.gr/polites/images/videos/3dpageleaflet/polites_leaflet.html

http://issuu.com/edokorydallos/docs/edokorydallos-programa


Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!


Και να χαμογελάτε παιδιά....









Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα