--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

ΜΗΔΕΙΑ !

By | Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2013 Leave a Comment
Καλησπέρα σας..

Εδώ και μια εβδομάδα ταλαιπωρούμαι από μια τενοντοελυτρίτιδα στον καρπό του δεξιού χεριού κι έχω αποσυντονιστεί πλήρως. Το δεμένο σε νάρθηκα χέρι μου δεν μου επιτρέπει να κάνω όλα όσα συνήθιζα να κάνω, με αποτέλεσμα να σας έχω παραμελήσει ελαφρώς!.. Συγχωρήστε με!

Όλες αυτές τις μέρες , στον Κορυδαλλό γίνονται όμορφες εκδηλώσεις στα πλαίσια του πολιτιστικού Σεπτέμβρη, κι εγώ δεν κατάφερα να τις παρακολουθήσω.
Έχασα την παράσταση ''Ο επιθεωρητής'' του Νικολάι Γκόγκολ από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας που ήθελα πολύ να δω , κι έμαθα πως ήταν εξαιρετική παράσταση.
Αύριο όμως θα πάω οπωσδήποτε στο θέατρο ''Θανάσης Βέγγος'' για να παρακολουθήσω την θεατρική παράσταση ''Μήδεια'' του Ευριπίδη από το θέατρο Βασιλάκου.

Λίγα λόγια για το έργο.

  Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους. Χωρίς άλλο πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας. Η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή, ένα εγχείρημα που στηρίζεται “μορφολογικά” σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας. Η Μήδεια, είναι το έργο που σπάει τα καλούπια της λογικής, ακόμα και του ίδιου του συμβατικού πάθους. Και το πιο παράδοξο: η ηρωίδα ενώ έχει διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα, την παιδοκτονία, στο τέλος του έργου δεν τιμωρείται, αφού η Ευριπίδεια σύλληψη κινείται «Πέραν της ηθικής», όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Παίζουν.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ- ΧΟΡΟΣ

ΤΑΣΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΛΑΤΣΟΥΣΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Κ. Χ. ΜΥΡΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΠΥΡΟΣ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ

Είσοδος 15€


Η ιδιαιτερότητα της παράστασης είναι ότι πρωταγωνιστούν μόνον άντρες. Τον ομώνυμο ρόλο ενσαρκώνει ο Γιώργος Κιμούλης , γεγονός που του χάρισε πλήθος από θετικές κριτικές, αλλά και αρνητικές! Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θέλω να δω την παράσταση, για να κρίνω μόνη μου. Πάντως, για την ιστορία, ο ρόλος της Μήδειας είναι εξαιρετικά δύσκολος ρόλος ακόμη και για γυναίκες, πόσο μάλλον για έναν άντρα ηθοποιό. Ωστόσο έχει αποδωθεί εκπληκτικά στο παρελθόν από έναν Ιάπωνα ηθοποιό με το όνομα Χίρο. 
Κι αν σας φαίνεται ''παράξενο'' σκεφτείτε πως στην αρχαιότητα όλοι οι ρόλοι παίζονταν από άντρες αφού στις γυναίκες απαγορευόταν η συμμετοχή σχεδόν στα πάντα! 

Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε αφού δούμε την θεατρική παράσταση και την ερμηνεία του Γιώργου Κιμούλη αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  και ώρα 9.00 μμ στο αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό. 

Να έχετε ένα όμορφο Σάββατο!



πληροφορίες και φωτογραφία δανείστηκα από το site του πνευματικού κέντρου.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: