--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Κοινωνικό φροντιστήριο...

By | Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2013 Leave a Comment

Καλημέρα φίλοι μου Αγαποκορυδαλλιώτες...

Γνωριζόμαστε πολύ καλά πια, ξέρετε πως σε αυτό το blog εστιάζουμε στα θετικά που έχει να προσφέρει ο Κορυδαλλός... από όπου κι αν προέρχονται.. και όποιο κι αν είναι το κίνητρο πίσω από τις θετικές κινήσεις..
Επειδή βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο, καταλαβαίνετε ακριβώς ΤΙ θέλω να πω! Δεν είμαι εδώ για να κάνω ούτε προεκλογική καμπάνια, ούτε σκληρή αντιπολίτευση.. Πιστέψτε με θα ήμουν πολύ κακή και στα δυο! Η μόνη καμπάνια που κάνω τρία χρόνια τώρα είναι υπέρ της πόλης που μεγάλωσα και που αγαπώ! Όσοι διαβάζετε το L.K. το έχετε καταλάβει και πιστεύω πως γιαυτό συνεχίζετε να διαβάζετε αυτό το αγαποκορυδαλλιωτομπλόγκ... Γιατί παραμένει ουδέτερο, και μακριά από ''χρώματα''...Κι εννοώ φυσικά τα πολιτικά χρώματα, γιατί τα άλλα χρώματα , τα λατρεύω!

Κι αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε αυτό , πάμε παρακάτω...

Έλαβα ένα email που το βρήκα πολύ πολύ ενδιαφέρον και θα σας το παραθέσω αυτούσιο με την γνωστή και ανεπανάληπτη μέθοδο του copy paste, γιατί μπορεί να βοηθήσει πολλούς συμπολίτες μας στον δύσκολο αγώνα της καθημερινότητας.


Κοινωνικό Φροντιστήριο  για παιδιά αδύναμων οικογενειών δημιουργεί ο Δήμος

Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει ο Δήμος του Κορυδαλλού για την στήριξη των παιδιών των οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στη φυσική και στη χημεία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων υπό την επίβλεψη των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Γραφείου Παιδείας, με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι θα αναλάβουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί τόσο με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, όσο και με εκπροσώπους της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές αλλά και συμπολίτες, που έχουν χρόνο και δυνατότητα, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, έχουν εξοντώσει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Και η μόνη απάντηση είναι η αλληλεγγύη. Προχωράμε στη δημιουργία  Κοινωνικού Φροντιστηρίου γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε στη στήριξη της Κορυδαλλιώτικης οικογένειας στον αγώνα που δίνει για την μόρφωση και την γνώση και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Ήμαστε βέβαιοι για την ανταπόκριση τόσο των καθηγητών της πόλης, καθώς και των δασκάλων μας και του Συλλόγου ΠΕ Κορυδαλλού Αγίας Βαρβάρας, όπως επίσης και των φοιτητών του Κορυδαλλού οι οποίοι με προθυμία θα στηρίξουν την δράση.»

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στο 210 4990410

Επίλογος
Ο λόγος που έκανα τον πρόλογο πιο πάνω είναι γιατί πολλοί ίσως πείτε πως τέτοιες κινήσεις είναι προεκλογικά τερτίπια! ... Μπορεί και να είναι, αλλά εμένα αυτό δεν με ενδιαφέρει, εκείνο που με ενδιαφέρει πραγματικά, είναι να γίνονται ουσιαστικές κινήσεις και να βοηθιούνται άνθρωποι της πόλης μας.... Εγώ σε αυτό εστιάζω!

Καλημέρα και καλή συνέχεια!


Υπενθύμιση: Σήμερα το βράδυ στις 9.00 στο θέατρο ''Θανάσης Βέγγος" αν ο καιρός το επιτρέψει θα γίνει η θεατρική παράσταση ''ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ'' της Έλλης Παπαδημητρίου.


Γεια σας!!!!!!!



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: