--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Αιμοδοσία..

By | Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2013 Leave a Comment
Καλημέρα φίλοι μου... 


 Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις αίματος με αποτέλεσμα οι ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις να ταλαιπωρούνται. 
Πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, που χρειάζονται σε ετήσια βάση περίπου 48 φιάλες αίμα ο καθένας, για να διατηρούν την υγεία του σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται, αναγκάζονται να ''επιβιώνουν'' με πολύ λιγότερες, λόγω της μεγάλης έλλειψης. Σε κάποιες μονάδες μεταγγίσεων μάλιστα, ζητούν από τους πάσχοντες να φέρνουν αιμοδότες προκειμένου να έχουν αυτές τις δυο φιάλες που χρειάζονται κατά τη θεραπεία τους. Αλλά ποιος μπορεί να συνοδεύεται από δυο αιμοδότες κάθε δεκαπέντε ημέρες; Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως το πρόβλημα για αυτούς τους ανθρώπους είναι αξεπέραστο! Ζουν την καθημερινότητα τους παλεύοντας με δύσκολες παθήσεις, κι είναι πραγματικά άδικο να έχουν να νοιαστούν και για την εξεύρεση της ποσότητας αίματος που χρειάζονται. Όταν μάλιστα έχουν μια αξιοπρέπεια που ήδη καταπατείται από το κατακρεουργημένο πια σύστημα υγείας, και δίνουν μάχη για τις εξετάσεις και για τα φάρμακα που χρειάζονται. 
Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης για το συνάνθρωπο αλλά και για την ίδια τη ζωή. Δεν κοστίζει τίποτα, δεν είναι επίπονη, και προσφέρει , εκτός από την ηθική ικανοποίηση, μια πολύτιμη κάρτα εθελοντή αιμοδότη , η οποία χαρίζει το προνόμιο στον κάτοχό της, αν ποτέ χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιος συγγενής του να του προσφερθεί άμεσα! 

Δώστε λίγο αίμα και βοηθήστε τους συνανθρώπους μας.. 
Δεν κοστίζει ......

Αλλά αξίζει! 

Γιαυτό μην ξεχάσετε .....



-Ευχαριστώ πολύ τη φίλη Κατερίνα  (νοσηλεύτρια του  Γενικού Κρατικού Νικαίας) για τις πολύτιμες πληροφορίες.-


Να έχετε μια όμορφη Κυριακή! 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: