--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Η Γυριστρούλα με τα χεράκια της....

By | Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2012 Leave a Comment
Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε!
Μπήκαμε επιτέλους στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, τα δέντρα στολίζονται και οι πρώτες λίστες δώρων αρχίζουν να δημιουργούνται.. Δουλειές, τρέξιμο, κι όλα αυτά που απαρτίζουν το φορτωμένο πρόγραμμα των γιορτών, κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους..
 Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τη Γυριστρούλα, που έχει πέσει με τα μούτρα στις δουλειές και όχι μόνο... Βρίσκεται και σε φάση χειροτεχνικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων τον τελευταίο καιρό, αυτό που το πας  .. Είναι η εποχή, μάλλον , γιατί κάθε τέτοια εποχή την πιάνει η μανία της δημιουργίας.. Τη μια ζωγραφίζει, την άλλη κατασκευάζει, τώρα πλέκει! Ναι , ξέθαψε μαλλιά, βελόνες, και τεχνικές που της έμαθε η μαμά της, και το 'ριξε στο πλέξιμο! Φτιάχνει τσαντάκια, γαντάκια, και κασκόλ για τους αγαπημένους της! Γιατί της Γυριστρούλας της αρέσουν τα χειροποίητα δώρα, κυρίως σε περίοδο κρίσης! ..Άσε που ανακάλυψε και μια τεχνική για να φτιάχνει διάφορα πράγματα από χαρτί παλιών περιοδικών και τόσο ενθουσιάστηκε, που οι πρώτες της τσάντες από ανακυκλωμένο χαρτί, μοδάτες και πολύχρωμες, όπως της αρέσουν , είναι πλέον γεγονός!

 Τι να πεις! Γυριστρούλα είναι αυτή, και εκτός από το να γυρίζει στα μαγαζιά, της αρέσει να γυρίζει γενικώς, καμιά φορά και γύρω από τον εαυτό της , σαν τη σβούρα! ...... Γιατί ξέρει καλά, πως "πέτρα που γυρνά δεν χορταριάζει" , κι επειδή τα χόρτα δεν της πάνε καθόλου , αποφασίζει να εναντιώνεται στη ρουτίνα, ψάχνοντας διαρκώς καινούργια πράγματα που θα της ανεβάσουν τη διάθεση , θα της χρωματίσουν τη μέρα και θα της απασχολούν το μυαλό ευχάριστα, και όχι μίζερα..... Τη μιζέρια δεν την αντέχει! Και το καλύτερο φάρμακο κατά της μιζέριας είναι η δημιουργία...  αυτό το ξέρει καλά η Γυριστρούλα...




....Και μας το διδάσκει!
Δεν έχουμε παρά να την ακούσουμε και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της, ....να ζούμε την κάθε μας μέρα δημιουργικά και με φαντασία!


Καλό δημιουργικό μήνα σε όλους!

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: