--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

*ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ*

By | Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2012 Leave a Comment

Το "Σπουδαστήρι Θεάτρου " Κορυδαλλού , σας καλεί και φέτος σε μια παράσταση- έκπληξη , με ένα έργο-αποκάλυψη. Το έργο "ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" του Thornton Wilder.. Μια ανατρεπτική κωμωδία, που με συμβολισμούς και άφθονο χιούμορ, ισορροπεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στη σάτιρα και την παραβολή. 

Λίγα λόγια για το έργο.
Μια εποχή κρίσης.  Μια εποχή αναταραχών σε όλα τα επίπεδα.  Μια εποχή εκφυλισμού των ανθρωπίνων αξιών.  Η δική μας εποχή!  Η στιγμή που η ανθρωπότητα βρίσκεται στο μεταίχμιο, ανάμεσα σε αυτό που ήταν και σε αυτό που πρέπει να γίνει  για να σωθεί , να κρατηθεί στη ζωή «Με τα δόντια». .. Όπως πάντα.
   Ο αιώνιος άνθρωπος , αυτός που ταξιδεύει μέσα στην ιστορία αυτού του πλανήτη , πότε με πλοίο , πότε γραπωμένος σ’ ένα παγόβουνο, έχοντας πάντα στο μυαλό του την αναζήτηση της γνώσης και στην τσέπη του το όπλο για να πολεμήσει, αυτός που περνά μέσα από την εποχή των παγετώνων, των κατακλυσμών,  των πολέμων και των επιδημιών, που ανακαλύπτει το αλφάβητο αλλά και τον φθόνο, την οικογένεια αλλά και την αμαρτία, φτάνει μέχρι τη δική μας εποχή  για να δώσει τη μάχη του ακόμα μια φορά και  να κρατηθεί «Με τα δόντια»  και  πάλι,  αφού το τέλος αυτού του έργου δεν γράφτηκε ακόμα..
Κι ούτε θα γραφτεί  ποτέ, σύμφωνα  με τον Thornton Wilder, που με το έργο του «Με τα Δόντια»,  μας  μεταφέρει  κι εμάς σ’  αυτό το αιώνιο ταξίδι του ανθρώπου , που μοιάζει με τον κάθε έναν από εμάς. Για την ακρίβεια ΕΙΝΑΙ ο κάθε ένας από εμάς… 

Το θεατρικό έργο '' ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ"  θα παίζεται από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο  μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου στις 9:00 μμ στο θέατρο ''Γκαράζ" στο πνευματικό κέντρο ''Μελίνα Μερκούρη". 
 Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4. 
Είσοδος ελεύθερη.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: