--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Tribal fusion...μια εκπληκτική εμπειρία..

By | Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012 Leave a Comment
Καλησπέρα σας φίλοι μου.
Συγχωρήστε με που έχω μέρες να γράψω αλλά τρέχω με το γάμο της αδερφής μου και δεν προλαβαίνω ούτε νερό να πιω..
Παρόλο το τρέξιμο και την κούραση όμως κατάφερα να ξεκλέψω μια ωρίτσα και να την αφιερώσω στον εαυτό μου κάνοντας κάτι που λατρεύω.... Χορό!
Από χτες έχει ξεκινήσει στην σχολή χορού Alma Danza η εβδομάδα δωρεάν μαθημάτων, κατά την οποία μπορείς να δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν όποιον και όσους χορούς θέλεις. Είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελα να γνωρίσω, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου, έγινα πιο επιλεκτική... Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και που κατά τη γνώμη μου είναι ένας υπέροχος χορός με ρίζες που χάνονται στην αρχαιότητα. Το Tribal Fusion oriental. Είναι μια μίξη διαφόρων ειδών ανατολίτικων τεχνικών αλλά σε μια πιο μοντέρνα διάσταση. Μπορούμε να πούμε πως είναι ένα νέο είδος χορού για πολύ ''ψαγμένους''  που αναζητούν κάτι παραπάνω από το ''μαθαίνω να κουνιέμαι" .. Ένας χορός μυστηριακός που μεταμορφώνει όλο το σώμα και γυμνάζει και τον πιο μικρό μυ , ενώ παράλληλα προάγει την ευλυγισία, την σωστή στάση του σώματος, την αυτοπεποίθηση, τη θηλυκότητα , αλλά- γιατί όχι- και την αρρενωπότητα αφού παρά το ότι πιστεύουν πολλοί , οι ανατολίτικοι χοροί χορεύονται και από άντρες, στην αρχαιότητα μάλιστα μόνο από άντρες χορεύονταν.
 Έτσι λοιπόν, βρέθηκα στην Alma Danza σήμερα το βράδυ, στο τμήμα του Τάσου Horrus γεμάτη προσμονή να μάθω καινούργια πράγματα και να ψυχαγωγηθώ μέσα από την τέχνη του χορού που τόσο πολύ μου αρέσει. Έχω δει τον Τάσο να χορεύει και έχω μείνει άφωνη. Και επειδή πολλοί μπορεί να σκεφτούν ''άλλα'' πράγματα σας λέω το εξής... Δεν Έχω δει πιο Αρρενωπό Χορευτή Αραβικών χορών (και όχι μόνο)... Ο άνθρωπος είναι καταπληκτικός επί σκηνής!  Αλλά σαν δάσκαλο δεν τον είχα δει ποτέ. Ε, λοιπόν αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι πως είναι απολαυστικός και σαν δάσκαλος!  Αυστηρός όσο πρέπει, χιουμορίστας όσο χρειάζεται , χαμογελαστός και full of energy όπως αρμόζει στο συγκεκριμένο είδος χορού.
  Μας είπε πως μας θέλει κούκλες,μακιγιαρισμένες, περιποιημένες, με μαύρα ρούχα, χαμηλοκάβαλα παντελόνια και κοντά μπλουζάκια, έτσι ώστε να βλέπουμε τις κινήσεις μας και να καταλαβαίνουμε καλύτερα τον χορό. Μας είπε πως θα πονάμε λίγο στην αρχή επειδή θα γυμναζόμαστε, μας είπε πως θα γίνει η μέση δαχτυλίδι και τα πόδια πέτρα...
Μας είπε επίσης για την ιστορία των χορών αυτών, και πως μέσα από τα μαθήματα θα μάθουμε διάφορες τεχνικές. Μας είπε κι άλλα πολλά, για το μάθημα και πως θα γίνεται ... που προμηνύουν πως το μάθημα αυτό δεν θα είναι ένας απλός χορός αλλά ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!
Ικανοποιημένη στο έπακρο λοιπόν, έφυγα από τη σχολή γεμάτη όμορφα συναισθήματα, χαλαρωμένη και αισιόδοξη περιμένοντας πως και πως το επόμενο μάθημα που θα είναι την Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα. Ως τότε θα κάνω εξάσκηση σε όλα αυτά που έμαθα... ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα τα καταφέρω !! Δεν θέλει πολλά για να τα καταφέρεις, πείσμα μόνο χρειάζεται..
Και ένας καλός δάσκαλος για να σου δείξει τον δρόμο...



Περισσότερες πληροφορίες για την εβδομάδα δωρεάν μαθημάτων της ALMA DANZA στα τηλέφωνα
210 5621323 , 210 5621328.
και  στο http://almadanza.blogspot.gr/2012/09/ladies-style-expression.html?spref=fb



Καλό βράδυ και να χορεύετε ότι λαχταράει η ψυχή  σας!!


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: