--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Σκέψεις προεκλογικές..από καρδιάς!

By | Σάββατο, Μαΐου 05, 2012 Leave a Comment
Είσαι blogger.. Συγχαρητήρια!
Διατηρείς Blog με θέμα τον πολιτισμό, την τέχνη , την πόλη στην οποία ζεις, και άλλα γενικά θέματα..
Και πάλι συγχαρητήρια!
Έχεις αποφασίσει να μην αναφερθείς σε θέματα πολιτικής, και πολύ περισσότερο σε κόμματα, πολιτικούς και παρατάξεις.
Επιλογή σου-σεβαστό!
Όμως το blog σου έχει να κάνει με την ενημέρωση ως ένα βαθμό , σωστά; Κι όταν γύρω σου τα γεγονότα αφορούν στην επόμενη κυβέρνηση που θα επιλέξει ο λαός, δεν μπορείς εσύ να κλείνεις τα μάτια , να κάνεις πως δεν συμβαίνει, και να συνεχίζεις να αλλάζεις χρώματα παπουτσιών, να πηγαίνεις σε όμορφα καφέ και να κάνεις shoping therapy, ελαφρά τη καρδία! Είναι υποχρέωση σου να κάνεις ένα διάλειμμα από όλα αυτά και να πεις τη γνώμη σου. Τουλάχιστον να καταθέσεις το δικό σου μήνυμα σε όλον αυτόν τον αλαλαγμό! Με τον δικό σου τρόπο. Με τη δική σου φωνή. Κι η στιγμή αυτή είναι σήμερα, μια μέρα πριν τις εκλογές...

Εγώ δεν ξέρω πολλά από πολιτική. Δεν είμαι ειδική να μιλήσω για νομοσχέδια, για το μνημόνιο, για τα νέα -και νεότερα- μέτρα φορολογίας! Δεν τα ξέρω καλά, κι όταν κάτι δεν το ξέρω καλά , καλό είναι να σωπαίνω. Ξέρω μόνο πως είμαι μητέρα, χωρισμένη και άνεργη σε μια Ελλάδα που καταρρέει , με μια δημοκρατία κακοποιημένη βάναυσα και βιασμένη από κακές κυβερνήσεις επί σειρά ετών. Ξέρω μόνο, πως το παιδί μου ξέροντας τη δυσκολία της κατάστασης επιλέγει από μόνο του να μην πάει στη σχολική εκδρομή θέλοντας να μην επιβαρύνει τα έξοδα του σπιτιού. Κι είναι μόνο οκτώ χρονών! Ξέρω επίσης πως ο πρώην σύζυγος αδυνατεί να συνεισφέρει στα έξοδα του παιδιού, γιατί είναι άνεργος έξι μήνες, και ξέρω πως έχει προσπαθήσει πολύ να βρει δουλειά, και του το αναγνωρίζω. Ξέρω ακόμα πως πέρσι το καλοκαίρι που τρέχαμε με την βαριά άρρωστη μητέρα μου στα νοσοκομεία ένιωσα σαν να βρίσκομαι σε τριτοκοσμικό κράτος. Το ότι δεν υπήρχε τραυματιοφορέας, και νοσοκόμα, είναι το λιγότερο, εδώ δεν υπήρχαν αναλώσιμα υλικά! Ξέρω πολύ καλά πως η παιδεία έχει καταρρεύσει, η υγεία έχει διαλυθεί, οι κοινωνία ολόκληρη έχει διαλυθεί! Οι Αξίες μας έχουν διαλυθεί!
 Εγώ δεν θα σας πω τι να ψηφίσετε ούτε είμαι εναντίον σε κάποιο κόμμα! Τα κόμματα τί φταίνε; ΕΜΕΙΣ τα επιλέγουμε με σκοπό να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού! ΕΜΕΙΣ τους προσλαμβάνουμε στη δούλεψη μας, δείτε το έτσι! ΕΜΕΙΣ τους πληρώνουμε στην τελική! Γιαυτό και είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευθύνη το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας! Και πρέπει να "προσλάβουμε" τον καλύτερο γι'αυτή την δουλειά! Ξέρω τι θα πείτε, "δεν υπάρχει καλός"... Κι έχετε δίκιο... Τότε; Τότε τι κάνουμε; ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ! Συνειδητοποιούμε πόσο σημαντική είναι η ψήφος μας στην παρούσα φάση! Κι επιλέγουμε πολύ προσεκτικά σε ποιον θα την χαρίσουμε!

 Όχι ''ελαφρά τη καρδία" αλλά "με το χέρι στην καρδιά".

ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!!!!!!!

Για να μην μας κυβερνούν ασυνείδητοι!

Αυτά είχα να πω , κι ελπίζω να μην σας κούρασα! Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε και με το καλό να τα ξαναπούμε!

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: