--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

*Το Ρόδο της Ιεριχούς*...κατά Λάζαρο!

By | Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012 Leave a Comment

Καλησπέρα σας! ... 

Και τώρα λίγη ''Μαγεία"! 
Είμαι εδώ σήμερα για να σας παρουσιάσω ένα παράξενο φυτό.. Το λένε "Ρόδο της Ιεριχούς" ή αλλιώς "Φυτό της Νεκρανάστασης". Το παράξενο αυτό όνομα του δόθηκε εξαιτίας της μοναδικής του ιδιότητας να ξαναζωντανεύει μόλις βρει λίγο νερό! Ίσως δεν το πιστεύετε , αλλά μπορεί να "ζήσει" έτσι ,στην ξερή του μορφή για χιλιάδες χρόνια, ώσπου να έρθει σε επαφή με το νερό και τότε να ανοίξει και να πρασινίσει ξανά, ολοζώντανο! Λέγεται μάλιστα πως φέρνει καλοτυχία και ευημερία στο σπίτι όπου φιλοξενείται, και υπάρχουν πολλές δοξασίες που συνοδεύουν αυτή την πεποίθηση, κυρίως όμως οφείλονται στο γεγονός πως μοιάζει να πεθαίνει και να ανασταίνεται, γεγονός που ξυπνά στο μυαλό μας θετικές σκέψεις. Ως εκ τούτου, η ύπαρξη του στο χώρο μας είναι σαν να προμηνύει καινούργια ανοίγματα , και ευχάριστες καταστάσεις. Η παράδοση θέλει, το κάθε Ρόδο να είναι "αφοσιωμένο" στον ιδιοκτήτη του και να φέρνει γούρι σε εκείνον που το έχει και που το φροντίζει. Και η μόνο φροντίδα που χρειάζεται είναι λίγο νεράκι. Λέγεται ακόμα πως μπορεί να πραγματοποιήσει τις ευχές του ιδιοκτήτη του , και να του φέρει καλοτυχία σε κάθε νέο ξεκίνημα....
Εγώ προσωπικά δεν θα σας πω άλλα σχετικά με την υποτιθέμενη τύχη που μπορεί να φέρει 
το Ρόδο της Ιεριχούς. Θα  σας πω μόνο πως μου αρέσει πολύ να το βλέπω να ανοίγει και να πρασινίζει κάθε φορά που το βάζω στο νερό. Δεν πιστεύω πολύ στα ''γούρια'', αλλά πιστεύω πως ότι ευχαριστεί τις αισθήσεις μας μπορεί να ξεκλειδώσει ευχάριστες σκέψεις στο νου! Κι αυτό , για μένα, φέρνει καλοτυχία! 

Δείτε τώρα πως ανοίγει το Ρόδο της Ιεριχούς.... Πάνω το βλέπετε στην ξερή του μορφή.
Μόλις όμως έρθει σε επαφή με το νερό.......
....................











Περιττό να σας πω πόσο μαγικό είναι να το βλέπεις να κινείτε και να ανοίγει..Μοιάζει σαν να είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ξετυλίγεται και τεντώνεται ύστερα από πολλές ώρες ύπνο... Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ώρες... αλλά για χρόνια!

Κι επειδή είμαστε πρακτικοί άνθρωποι... καλή η θεωρία, καλό να γνωρίζουμε παράξενα πράγματα αλλά αν θέλουμε να τα αποκτήσουμε που θα τα βρούμε;;; ....Το συγκεκριμένο φυτό κοστίζει γύρω στα 10-12 ευρώ, είναι ένα εξαιρετικό ''εναλλακτικό"δώρο, και θα το βρούμε στο κατάστημα "Καρπός της κοιλίας" κατά Λάζαρο, που βρίσκεται Ταξιαρχών 19 στην Πλατεία Ελευθερίας (από την πάνω πλευρά της πλατείας).
Εκεί θα γνωρίσουμε και τον ιδιοκτήτη Λάζαρο που με πολλή αγάπη έχει συλλέξει παραδοσιακά βιολογικά προιόντα, βότανα και μπαχαρικά, μέλι, ελαιόλαδο, φυτικά προιόντα , παραδοσιακά φυτικά σαπούνια , αιθέρια έλαια και πολλά πολλά άλλα προιόντα της μάνας γης, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό παραδοσιακό παντοπωλείο! Μια επίσκεψη θα σας πείσει!




Καλό σας βράδυ....

Και να περιμένετε τα καλύτερα...

Γιατί ...τα καλύτερα έρχονται σε αυτόν που τα περιμένει!


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: