--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

*Ζωή Γλυκιά*

By | Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011 2 comments




"Ζωή Γλυκιά" ... Έτσι λέγεται η εκδήλωση που ετοιμάζω σε συνεργασία με το cafe ,Χουζουρλού με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Σίγουρα βλέπετε δεξιά και αριστερά την αφίσα της εκδήλωσης. Τι είναι όμως η  εκδήλωση "Ζωή Γλυκιά";...Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..

Πριν από έξι  περίπου χρόνια, η μητέρα μου ''έπιασε'' έναν μικρό όγκο στο δεξί της στήθος. Δεν έδωσε σημασία. Ύστερα από μερικές μέρες, αυτός ο μικρός όγκος μεγάλωσε λίγο, αλλά και πάλι δεν έδωσε σημασία.. Να μην σας τα πολυλογώ, για έξι μήνες, η μητέρα μου έπιανε έναν όγκο που μεγάλωνε αλλά, από φόβο(;), από αναβλητικότητα(;) δεν έπαιρνε την απόφαση να πάει για μαστογραφία παρά τις επίμονες πιέσεις μας. Μέχρι που άρχισε να την πονάει η δεξιά μασχάλη σε σημείο που δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι της. Και τότε το αποφάσισε.Έκανε τη μαστογραφία, τη δείξαμε σε έναν πολύ καλό Ογκολόγο-Μαστολόγο στο Μεταξά, κι εκείνος διέταξε την εισαγωγή της στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι εξετάσεις καθώς και η βιοψία του δείγματος που πήραν από τον όγκο έδειξαν επιθετικό καρκίνο του μαστού με μετάσταση στον λεμφαδένα. Μάλιστα, όπως μας είπε ο γιατρός , ήταν τόσο επιθετικός ο καρκίνος που ήταν αδύνατον να χειρουργηθεί στην παρούσα φάση. Κάτι τέτοιο θα την έστελνε στο θάνατο.Συνέστησε λοιπόν δυνατές χημειοθεραπείες για ένα εξάμηνο περίπου, έτσι ώστε να συρρικνωθεί ο όγκος και να μπορεί να γίνει η μαστεκτομή (κάτι που δυστυχώς δεν θα γλίτωνε). Οι μήνες που ακολούθησαν ήταν δύσκολοι για όλους , και πιο πολύ για εκείνη, που πολέμησε σαν παλικάρι με τις παρενέργειες των χημικών πάνω στο σώμα της. Έπεσαν τα μαλλιά της και γέμισε εγκαύματα από τα φάρμακα. Φανταστείτε, ένα φάρμακο που προορίζεται να ''καίει" τον καρκίνο, τι μπορεί να κάνει στους υγιείς ιστούς. Όμως δεν το έβαλε κάτω ούτε μια στιγμή. Φορούσε την περούκα της και συνέχιζε τις καθημερινές της συνήθειες με χαμόγελο.Και νίκησε. Στους έξι μήνες ο όγκος είχε συρρικνωθεί κι έτσι έγινε η εγχείρηση. Έχασε βέβαια το δεξί της στήθος, αλλά κέρδισε την ζωή....
Θα σταματήσω εδώ την ιστορία μου όχι γιατί δεν υπάρχει συνέχεια, αλλά γιατί η συνέχεια δεν είναι ευχάριστη. Η μητέρα μου έζησε πέντε χρόνια από τότε, και αυτό για τους γιατρούς ήταν το καλύτερο που μπορούσε να πετύχει, αν σκεφτεί κανείς πως όταν αποφάσισε να πάει για τις εξετάσεις , η κατάσταση ήταν ήδη πολύ προχωρημένη. Δεν το πρόλαβε εγκαίρως.
Δεν θέλω να σας μελαγχολήσω με αυτή την ανάρτηση, θέλω μόνο να σαν περάσω ένα μήνυμα, ένα μήνυμα που και η ίδια όσο ζούσε περνούσε στους γύρω της. ''Πρόληψη". Είναι το βασικότερο όπλο που έχουμε σε αυτή τη μάχη.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα για αυτή την εκδήλωση, και κάπως έτσι βρήκε συμπαραστάτες. Και τους ευχαριστώ όλους.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο cafe "Χουζουρλού" στις 14-15-16 Οκτωβρίου,όλη μέρα, να πιούμε τον καφέ μας, να μιλήσουμε για την αυτοεξέταση και για άλλα θέματα πρόληψης, να καταθέσουμε τον οβολό μας σε ένα κουμπαρά για το "Άλμα Ζωής" το σύλλογο πασχόντων με καρκίνο του μαστού, να αισιοδοξήσουμε , να ακούσουμε μουσική, και να πούμε συμβολικά ένα μεγάλο ''ΟΧΙ" στον καρκίνο του μαστού.
Γιατί ο καρκίνος του μαστού προλαμβάνεται!

Και γιατί...
Η Ζωή είναι Γλυκιά....


Το cafe ''Χουζουρλού" βρίσκεται Ρόδου31 (πρώην Στ. Καζατζίδη) πίσω από το Μy market.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

2 σχόλια:

  1. Βάσια πιστεύω ότι αυτό είναι από τα καλύτερα ποστ που έχεις κάνει σε αυτό το blog και αυτή είναι μία κίνηση γεμάτη ευαισθησία. Η 'πρόληψη' είναι πραγματικά το πιο ισχυρό όπλο και θα πρέπει να το φωνάξουμε. Η πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή μας, ας το βάλουμε όλοι καλά στο μυαλό μας. Εύχομαι καλή επιτυχία, θα προσπαθήσω να έρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, τι άλλο να πω; Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να έρθω, αλλά στην επόμενη εκδήλωση θα είμαι εκεί!
    Πώς μπορώ να πάρω το αφισάκι για να το βάλω στο blog και στο fb;

    ΑπάντησηΔιαγραφή