--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Αύγουστος..

By | Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011 Leave a Comment
''No news in August''.. λέει μια παλιά Αγγλική (μάλλον), παροιμία. ''Τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες'', λέμε στην Ελλάδα..Και μπορεί και οι δύο αυτές παροιμίες να φανερώνουν μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας, δεν μπορούν ωστόσο να αποδώσουν την αίσθηση που έχουμε οι άνθρωποι στο άκουσμα της λέξης ''Αύγουστος''.
    Ποιος δεν έχει κάνει διακοπές τον Αύγουστο, ποιος δεν έχει δει την Πανσέληνο του Αυγούστου και ποιος δεν έχει αναστενάξει στις πρώτες νότες του τραγουδιού ''Αύγουστος'' του Παπάζογλου! Είτε βρισκόμαστε σε κάποιο νησί , είτε στο κέντρο της Αθήνας , ο Αύγουστος είναι ο πιο γλυκός , χαλαρός και ερωτικός μήνας του χρόνου. Μάλιστα, όσοι έχει τύχει να μείνουν Αθήνα τον Αύγουστο ανακαλύπτουν, με έκπληξη, πόσο φιλικοί γίνονται όλοι όσοι έμειναν εδώ. Λες και υπάρχει κάτι το συνωμοτικό, οι άνθρωποι που δεν πήγαν διακοπές, έρχονται πιο κοντά, σαν να μοιράζονται μια μυστική εμπειρία! Και πραγματικά είναι ''εμπειρία'' να βλέπεις τους άδειους δρόμους της Αθήνας , μια εμπειρία που την έχεις μόνο μια φορά το χρόνο! 
   Αλλά και όσοι έφυγαν για διακοπές, ζούνε κάτι μοναδικό.. Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι να καθρεφτίζεται πάνω στην θάλασσα και να φέρνει ρίγη συγκίνησης! Δεν χρειάζεται καν να μιλήσω για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι... Ικανό να σε μαγέψει και να σε τρελάνει, ικανό να σε κάνει να ερωτευτείς από την αρχή, ακόμα και την ίδια την ζωή! Μα πάνω απ'όλα ικανό να σε κάνει να ονειρεύεσαι! Και τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς όνειρα; Μια κενή ύπαρξη! 
Ο Αύγουστος είναι εδώ για να μας γεμίσει με όνειρα, με προσδοκίες και εμπειρίες.. Με σύμμαχο την ασημένια επιφάνεια της σελήνης μπορούμε να ταξιδέψουμε, ακόμα και με την φαντασία μας. Μπορούμε να ζήσουμε την μαγεία! 
''Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να 'σουν δυο φορές το χρόνο'' ! Και τρεις, και τέσσερις....
... Και για το τέλος, ξέρω, ότι το περιμένετε... Το τραγούδι του Αυγούστου..



Καλά να περάσετε όπου και αν είστε! Και μην ξεχνάτε... Ο Αύγουστος θέλει χαμόγελα!!! 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: