--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Αυτό πρέπει να το διαβάσουν όλοι !!!!

By | Κυριακή, Ιουνίου 19, 2011 Leave a Comment
 Εχτές το πρωί και λόγω του πυρετού που με ταλαιπωρούσε ξύπνησα στις 5.00 το πρωί. Αφού ήπια τα αντιπυρετικά μου και μου έπεσε λίγο ο πυρετός προσπάθησα να ξανακοιμηθώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω το λαπ τοπ στο κρεβάτι και να χαζέψω λίγο στο ίντερνετ μέχρι να αισθανθώ καλύτερα και να σηκωθώ. Και μπήκα, που αλλού, στο Facebook... Κι εδώ αρχίζει η εφιαλτική μου ιστορία...
Μέσα από το προφίλ κάποιου φίλου, μου έκανε εντύπωση ένα γυναικείο ψευδώνυμο(ήταν κάπως άσεμνο), και από περιέργεια πάτησα να δω τι μέρος του λόγου είναι η συγκεκριμένη κοπέλα που έχει τέτοιο ψευδώνυμο. Μην βιαστείτε να με κατακρίνεται , όλοι μας έχουμε μια περιέργεια και μια κουτσομπολίστικη διάθεση με το Facebook , εξάλλου την συγκεκριμένη ώρα ήθελα απλά να ''χαζολογήσω'' μέχρι να πέσει ο πυρετός.
 Η κοπέλα είχε ανοιχτό τον τοίχο της (όσοι ασχολούνται με το Facebook καταλαβαίνουν) κι εκεί είδα κάτι που ήταν το λιγότερο, ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!
Κάποιος ''φιλος'' της, είχε κοινοποιήσει (πιθανώς εν αγνοία της) στον τοίχο της μια φωτογραφία που απεικόνιζε ένα παιδί το πολύ 9 χρονών,γυμνό σε μια πολύ άσεμνη και προκλητική ''πρωσωπική του στιγμή''... Εννοείτε πως το θέαμα ήταν τόσο σοκαριστικό που ήθελα να κλείσω τον υπολογιστή αλλά παρόλα αυτά συνέχισα την ''έρευνα''... και οδηγήθηκα στο προφίλ ενός ΚΤΗΝΟΥΣ ..
Περιττό να σας περιγράψω το τι εικόνες υπήρχαν μέσα στο προφίλ αυτού του ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ..... φαντάζομαι καταλαβαίνεται ότι επρόκειτο για παιδόφιλο!!!! Και βέβαια είχε 130 ''φίλους'' που προφανώς είχαν τα ίδια άρρωστα γούστα!.. Αρρώστησα, αηδίασα, ταράχτηκα!! Και όπως είναι φυσικό πάγωσε το μυαλό μου και δεν μπορούσα να σκεφτώ λογικά τι να πράξω σαν άνθρωπος, σαν μητέρα!...  Τα έκλεισα όλα και προσπάθησα να ηρεμήσω!  ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.
Έπρεπε να του κάνω μια αναφορά τουλάχιστον , αλλά σκεφτόμουν ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να σταματήσει, κι εκείνη την στιγμή στις 6.00 το πρωί δεν είχα και κανέναν να ρωτήσω, να με συμβουλέψει! Αργότερα που το συζήτησα με έναν φίλο μου μου είπε για την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κι ότι πρέπει να κάνω καταγγελία άμμεσα... αλλά από τον πανικό μου εκείνη την στιγμή δεν σημείωσα κάπου το όνομα αυτού του τέρατος, κι έτσι δεν μπορούσα να τον βρω. Προσπάθησα να ακολουθήσω τον δρόμο που είχα πάρει το πρωί , μέσω δηλαδή του προφίλ εκείνης της κοπέλας, αλλά είχε σβήσει την φωτογραφία από τον τοίχο της και μάλλον είχε διαγράψει και τον συγκεκριμένο από τους φίλους της γιατί ούτε εκεί μπορούσα να τον βρω... Τζίφος. Μετά σκέφτηκα το ''ιστορικό'' του υπολογιστή μου.  Και ναι, εκεί υπήρχαν όλα τα στοιχεία που χρειαζόμουν. Πάτησα να με ξαναπάει στις σελίδες που είχα επισκεφτεί το πρωί ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΙΑ!  Προφανώς του είχαν κάνει αναφορά και του κατέβασαν την σελίδα, τουλάχιστον εύχομαι να έγινε έτσι.
Μετάνιωσα που δεν αντέδρασα γρήγορα, μετάνιωσα που δεν γνώριζα τι να κάνω, αλλά κι εγώ σάστισα!! Εύχομαι τουλάχιστον να βρέθηκε κάποιος άλλος με μεγαλύτερη ψυχραιμία και να λειτούργησε όπως έπρεπε!

Αν ποτέ σας τύχει κάτι ανάλογο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το αναφέρετε ΑΜΕΣΑ  στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1763&Itemid=378

http://www.apodimos.com/arthra/08/Mar/TO_HLEKTRONIKO_EGGLHMA_TOY_INTERNET_KAI_MORFES_TOY/index.htm

http://www.saferinternet.gr/

Κρατήστε αυτές τις σελίδες στα ''αγαπημένα'' του υπολογιστή σας.

Το να κάνετε απλώς μια αναφορά στο facebook δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό γιατί και να του ''κατεβάσουν'' το προφίλ , αφενός μπορεί να το ξαναενεργοποιήσει μετά από λίγες ημέρες και αφετέρου μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο προφίλ και να συνεχίσει ανενόχλητος!

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΤΕ!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!!

 Όσο για μένα δεν έχω ηρεμήσει ακόμα και έχω αποφασίσει να καταγγείλω δυο άλλα προφίλ που
τυγχάνει να ήταν στους ''φίλους'' του εν λόγω αποβράσματος...είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να εξιλεωθώ , αν και νομίζω ότι ούτε αυτό είναι αρκετό... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΡΑΣΩ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ!!! ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ... ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!!

Υ.Γ. Αν θέλετε κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση, ή τουλάχιστον ενημερώστε τους φίλους σας ...
Ας μην μένουμε απαθείς.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: