--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Γιορτή Βιβλίου.

By | Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011 Leave a Comment
Δεν χρειάζεται να αναλύσω το πόσο σημαντικό είναι το βιβλίο στην ζωή μας. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος σοφίας που μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Δικαιολογίες όπως ''δεν έχω χρόνο'', '' μου φαίνεται βαρετό το διάβασμα'' ή ''δεν έχω χρήματα για την αγορά βιβλίων''δεν υπάρχουν. Αν δεν έχεις χρόνο βάλτο στην τσάντα σου και διάβασε στη στάση , στο λεωφορείο, στο κομμωτήριο, ή ακόμα καλύτερα κλείσε την τηλεόραση και το facebook (μην σε ξεγελάει η λέξη -book , δεν έχει καμία σχέση με βιβλίο). Αν σου φαίνεται βαρετό να σε ενημερώσω ότι με την ποικιλία των βιβλίων που υπάρχει στην αγορά, σίγουρα κάποιο θα αγγίξει τα γούστα σου και μόνο βαρετό δεν θα σου φανεί. Κι αν το πρόβλημα είναι οικονομικό τότε η δανειστική βιβλιοθήκη του Κορυδαλλού είναι μια καλή λύση, καθώς και οι ανταλλαγές βιβλίων μεταξύ φίλων. Άσε που για το τελευταίο πρόβλημα υπάρχει και η άλλη έξυπνη λύση...Το να αγοράσεις ένα βιβλίο που θα σου άρεσε να το διαβάσεις και να το κάνεις δώρο σε ένα φίλο σου που γιορτάζει(ένα έξοδο που δεν θα το απέφευγες). Είμαι σίγουρη ότι δεν θα αρνηθεί να στο δανείσει να το διαβάσεις κι εσύ.
  Έχω μια γνωστή που ο εξάχρονος γιος της γεννήθηκε με νοητική υστέρηση. Παρόλα αυτά, ο πιτσιρίκος μου εκμυστηρεύτηκε πόσο πολύ αγαπά τα βιβλία..Φανταστείτε , ένα παιδί με δείκτη νοημοσύνης μόλις 60 , έχει καταλάβει πόσο υπέροχο είναι να διαβάζεις.
 Τα βιβλία στην ζωή μας υπάρχουν για ένα και μοναδικό λόγο. Να μας αναβαθμίζουν σαν όντα, να μας ανοίγουν τους ορίζοντες και να μας μαθαίνουν ,όλα αυτά που το σχολείο δεν μπορεί να μας μάθει.. Γιατί , καλό το σχολείο , αλλά ας μην γελιόμαστε τα καλύτερα μαθήματα για τον τρόπο σκέψης , για την ψυχή μας τα πήραμε από τα βιβλία.. Τα ''εξωσχολικά'' όπως τα λέγαμε μικροί.
Και θα σας πω και άλλον ένα λόγο που θεωρώ τα βιβλία σημαντικό κομμάτι της ζωής μας...
Η ζωή όπως ξέρουμε είναι μικρή, δεν έχουμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε πολύ, ούτε να ζήσουμε τόσες πολλές εμπειρίες που να μας κάνουν πιο σοφούς. Εδώ έρχονται τα βιβλία για να μας καλύψουν αυτή την έλλειψη.. Για να μπορέσουμε να χωρέσουμε πολλές ζωές μέσα σε μια..
Στην 19η γιορτή βιβλίου που γίνεται όπως κάθε χρόνο στην πλατεία Ελευθερίας, θα βρείτε εκατοντάδες βιβλία, από όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας. Κι επειδή πρόκειται για ''Γιορτή" δεν θα λείπουν και οι εκδηλώσεις για παιδιά. Το Σάββατο 18 Ιουνίου 7:30 το απόγευμα θα γίνει παιδικό πάρτι με πολλές εκπλήξεις, και την Κυριακή 19 Ιουνίου παράσταση  ''Ο Καραγκιόζης γιατρός'' από το θέατρο σκιών Ηλία Καρελλά. 
 Η Γιορτή Βιβλίου ξεκίνησε εχτές και είναι αφιερωμένη  στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics-Αθήνα 2011. Θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας μέχρι τις 26 Ιουνίου..





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: